Zorg en verpleging

Sint-Elisabeth Ziekenhuis

De infrastructuur van het Turnhoutse Sint- Elisabeth Ziekenhuis was na een halve eeuw toe aan een vernieuwingsoperatie om een antwoord te bieden op de vraag naar meer comfort, moderne techniek en brandveiligheid. De renovatie omvat de volledige vernieuwing van twee beddenvleugels en de uitbreiding van het ziekenhuis met een consultatieblok, waarvan de vloeren bestaan uit ClimaDeck.

Het nieuwe consultatieblok is ontstaan uit de behoefte van de specialisten om hun consultatieruimtes te verenigen op één locatie. Ze wensten ook een modern en energiezuinig gebouw dat makkelijk aanpasbaar is aan veranderende behoeften. Betonnen balken en kolommen vormen het skelet van het gebouw. Een doorlopende glasgevel plooit zich rond de 5 bouwlagen en de betonkernactivering van ClimaDeck in combinatie met de koude- en warmteopslag in de ondergrond zorgen voor de energiezuinige toets. Dit alles ten voordele van de patiënt en de specialisten.

Projectgegevens

Opdrachtgever Dexia Bank voor vzw SVET
Ontwerp FDA architecten & ingenieurs nv
Studiebureel stabiliteit Jan Van Aelst, Antwerpen
Studiebureel technieken Boydens, Loppem
Hoofdaannemer Algemene Bouwwerken Nys-Driesen nv, Dessel
Oppervlakte 3 600 m² KP 20/120
Ingebruikname augustus 2009

 


Meer afbeeldingen (1)

  • Sint-Elisabeth Ziekenhuis